ENG

FI

OMNIPOTENS

 

TANSSSITEOS KAIKKIVOIVAN HARHASTA

OMNIPOTENS

Kaikessa, mitä sanotaan niin tekstinä kuin liikkeellisestikin kuuluu ja näkyy asioiden monipuolinen ajattelu ja siitä nouseva sanomisen voima.

 

- Annikki Alku, Demokraatti

Tuomo Railon tanssiteos ja monologi Omnipotens pureutuu kaikkivoivan harhaan, psyykkiseen ja mentaaliseen tilaan, jossa silmitön väkivalta muuttuu poliittisilla tavoitteilla perustelluksi toiminnaksi.

 

Teos on yhtä aikaa essee ihmisyydestä ja ritualistinen tanssiteos, joka toisaalta ravistelee, herättää ajattelemaan ja toisaalta lohduttaa ja rohkaisee toimintaan rauhan puolesta. Esityksen taustamateriaalina on käytetty Åsne Seierstadin kirjaa Yksi meistä, joka kertoo vuonna 2011 Norjassa tapahtuneesta Utøan tragediasta romaanitaiteen keinoin.

 

Omnipotensissa kuullaan Juhani Nuorvalan alkuperäissävellys kanteleelle ja saxofonille. Teoksen on lavastanut Metti Nordin, teoksen pukusuunnittelu on Anna Ruohosen ja valosuunnittelu Pasi Pehkosen käsialaa. Teoksen tulkitsee neljä tanssijaa, kaksi muusikkoa ja näyttelijä.

 

Omnipotens ensi-esitettiin Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa 31.3.2016. Teoksesta kiertää kaksi versiota: alkuperäinen sekä kahden esiintyjän (näyttelijä / muusikko) versio, jonka ensiesitys oli vuonna 2017 Teatteri Jurkassa nimellä Anders B.

ARVIOT

Koreografia: Tuomo Railo

Säveltäjä: Juhani Nuorvala

Puvustus: Anna Ruohonen

Lavastus: Metti Nordin

Valot: Pasi Pehkonen

Tanssijat: Mirva Väänänen, Jori Kaksonen, Tuomo Railo, Sakari Saikkonen, Jussi Väänänen

Muusikot: Eija Kankaanranta, Esa Pietilä

 

Kesto 77 min.

Ikäsuositus +15 vuotta.

<

TIETOSUOJASELOSTE

 info(at)glimsgloms.com | +358 405247647

 

© 2016 Copyright PURE - Created by MuseFrame

MF