suomeksi / in English

• Konsepti ja kuvataide
TUOMO RAILO

• tanssijat
MAIJA KARHUNEN (23.10), KERTTU SARASTE JA LINNEA HAVUMÄKI (24.10), KAISA NIEMI (25.10.), HEIDI SUUR-HAMARI (26.10.), OUTI ROSSI (27.10.), MINNA KARTTUNEN (28.10.), ELISE MALMIVIRTA (29.10.), IINA TAIJONLAHTI (30.10.), RIKU IMMONEN (31.10.) JA HANNA PAJALA-ASSEFA (1.11.).

• Kesto 3 h.AKVARIAATIO

TUOMO RAILON KUVA- JA TANSSITAIDEPERFORMANSSI ISOSSA OMENASSA 23.10. – 1.11.2017

Tuomo Railo tuo Ison Omenan Palvelutorille lokakuun lopussa Akvariaatio -kuva- ja tanssitaideperformanssin, jossa yleisö voi seurata tanssiaiheisen maalaussarjan syntyä. Kymmenen päivän aikana syntyy kymmenen maalausta, jotka ovat yhtä aikaa sekä muotokuvia tanssijoista, että liiketutkielmia tanssista. Teosten malleina toimii ammattitanssijoita ja tanssin harrastajia.

"Pyrkimykseni on tavoittaa maalauksissa tanssin hetkellisyys ja riemu, tanssijan läsnäolon herkkyys, hehku. Joka päivä toistuva, Akvariaation performanssirutiini alkaa puolitoista tuntia kestävällä lämmittelyllä, jonka aikana teen croquis –piirroksia hiilellä mallin tanssiessa meille varatussa tilassa (Palvelutorin Kohtaamo). Syntyneiden croquis-luonnosten pohjalta luomme mallin kanssa lyhyen liikesarjan, jota malli toistaa varioiden seuraavan tunnin ajan. Varsinainen työ syntyy akvarellitekniikalla paperille suurehkoon kokoon (140 cm x 100 cm). Viimeistelen työtä, tanssivan hahmon taustoja ym. vielä sen jälkeen, kun malli on poistunut tilasta." – Tuomo Railo

Railon malleina toimii eri ikäisiä tanssijoita ja tanssin harrastajia. Akvariaatio -performanssi alkaa joka päivä klo 12. Malli on tilassa klo 15 asti, jonka jälkeen Railo vielä jatkaa maalauksen viimeistelyä. Yleisöllä on vapaa pääsy tilaan, tapahtumaa on myös helppo seurata tilan ulkopuolelta Kohtaamon lasiseinän läpi. Tapahtuma myös striimataan Glims & Glomsin Facebook-sivujen kautta internettiin.

"Uskon että manuaalisen työn ja kehollisen taiteen tekeminen kiinnostaa. Taideteoksen kehkeytyminen silmien alla – niin uskon – on kiehtovaa. Tanssi- ja kuvataiteilijana minua kiinnostaa liikkeen visuaalinen ilmentäminen, viiva ja väri, jotka hengittävät ja sykkivät tanssin ilmaisuvoimaa. Uskon myös, että kauppakeskusympäristössä tapahtuva kiireetön taidetapahtuma voi inspiroida katsojaa katsomaan, näkemään, ilmaisemaan itseään. Performanssin nimi, Akvariaatio viittaa akvarelliin, tanssivariaatioon ja itse tapahtumatilaan, Palvelutorin Kohtaamoon, joka tilana mielestäni muistuttaa akvaariota." – Tuomo Railo

Akvariaation tanssijoina esiintyvät: Maija Karhunen (23.10), Kerttu Saraste ja Linnea Havumäki (24.10), Kaisa Niemi (25.10.), Heidi Suur-Hamari (26.10.), Outi Rossi (27.10.), Minna Karttunen (28.10.), Elise Malmivirta (29.10.), Iina Taijonlahti (30.10.), Riku Immonen (31.10.) ja Hanna Pajala-Assefa (1.11.). Mallit ovat läsnä klo 12-15. Akvariaatio –performanssin myötä Palvelutorin Kohtaamoon koostuu näyttely, joka on nähtävillä 5.11.2017 asti.

KALENTERI

LEHDISTÖKUVAT